dimecres, 7 de novembre del 2018

Comencem a treballar en el projecte LiquenCity

Els alumnes de 2n d'ESO hem començat a treballar en el Projecte LiquenCity.


Hem fet una sessió teòrica i una pràctica de camp amb la Laura Force Seguí, liquenòloga responsable del projecte a l’àrea metropolitana de Barcelona.


LiquenCity és un projecte de ciència ciutadana per descobrir quina és la diversitat de líquens que viuen als arbres de Sant Feliu i relacionar-ho amb la qualitat de l’aire.


PER QUÈ ELS LÍQUENS? Perquè son bons bioindicadors! Els líquens són molt sensibles als canvis ambientals en general i als nivells de contaminació atmosfèrica en particular. Això els fa adequats per a què la ciència els utilitzi per mesurar aquest tipus de contaminació.

Mitjançant l’ús de l’aplicació Natusfera, fem observacions (fotografies) de la diversitat de líquens dels arbres urbans. En aquesta sessió hem anat al Parc del Llobregat.


Amb l’ajuda de la Laura, el Xavi, i les fitxes de documentació, hem intentat identificar els arbres i líquens trobats.


Gràcies a la participació en el projecte, al 2019 tindrem la informació necessària per a realitzar  un mapa de la contaminació atmosfèrica de l’àrea metropolitana de Barcelona basats en la diversitat de líquens que viuen als nostres arbres urbans.


Com tots els projectes de ciència ciutadana, LiquenCity és un projecte obert i si voleu participar-hi només cal que cliqueu sobre la imatge per accedir-hi.

 LiuqenCity
A mesura que fem més observacions, seguirem penjant entrades. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada